Crnogorski Desk za Kreativnu Evropu poziva sve dosadašnje i buduće korisnike Potprograma MEDIA da do 8. marta ispune upitnik i podijele svoje mišljenje o budućnosti programa nakon 2020. godine. Popunjavanjem upitnika učestvujete u kreiranju budućnosti audiovizuelnog sektora u Evropi.

Scenaristička radionica "Moraš pogledati ovaj film", scenariste i reditelja Srđana Vuletića, redovnog profesora na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu, održana je 6. avgusta 2017. godine u okviru pratećeg programa 31. Filmskog festivala Herceg Novi - Montenegro film festivala (FFHN-MFF).

Desk za Kreativnu Evropu Ministarstva kulture, u okviru godišnjih aktivnosti potprograma MEDIA, organizovaće tokom 31. Filmskog festivala Herceg Novi-Montenegro film festivala scenarističku radionicu bosanskohercegovačkog scenariste i reditelja Srđana Vuletića, redovnog profesora na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu.

Info dan posvećen EU programu Kreativna Evropa, na kojem su učestvovali predstavnici Ministarstva kulture i Deska za Kreativnu Evropu: Ilija Subotić, Milena Ražnatović i Jelena Žarić, održan je 17. jula 2017. godine u Centru za kulturu Petnjica.

Ministarstvo kulture i Desk za Kreativnu Evropu organizuju Info dan posvećen EU programu Kreativna Evropa, u ponedjeljak 17. jula u Centru za kulturu Petnjica, s početkom u 12:00h.