Ministarstvo kulture i Desk za Kreativnu Evropu organizuju Info dan programa Kreativna Evropa, koji će biti održan u EU Info centru u Podgorici, u srijedu, 14. novembra sa početkom u 11 časova.

Ministarstvo kulture informiše da je Evropska agencija za kulturu, obrazovanje i audiovizuelnu djelatnost (EACEA) objavila konkurs za projekte saradnje u okviru programa Kreativna Evropa, potprogram Kultura.

Crnogorski Desk za Kreativnu Evropu poziva sve dosadašnje i buduće korisnike Potprograma MEDIA da do 8. marta ispune upitnik i podijele svoje mišljenje o budućnosti programa nakon 2020. godine. Popunjavanjem upitnika učestvujete u kreiranju budućnosti audiovizuelnog sektora u Evropi.

Scenaristička radionica "Moraš pogledati ovaj film", scenariste i reditelja Srđana Vuletića, redovnog profesora na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu, održana je 6. avgusta 2017. godine u okviru pratećeg programa 31. Filmskog festivala Herceg Novi - Montenegro film festivala (FFHN-MFF).

Desk za Kreativnu Evropu Ministarstva kulture, u okviru godišnjih aktivnosti potprograma MEDIA, organizovaće tokom 31. Filmskog festivala Herceg Novi-Montenegro film festivala scenarističku radionicu bosanskohercegovačkog scenariste i reditelja Srđana Vuletića, redovnog profesora na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu.