Scenaristička radionica "Moraš pogledati ovaj film", scenariste i reditelja Srđana Vuletića, redovnog profesora na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu, održana je 6. avgusta 2017. godine u okviru pratećeg programa 31. Filmskog festivala Herceg Novi - Montenegro film festivala (FFHN-MFF).

Radionica profesora Vuletića, kojoj su osim crnogorskih prisustvovali i studenti regionalnih akademija na kojima se izučavaju filmska umjetnost i produkcija, bila je fokusirana na temeljne principe praktičnog rada na razvoju scenarija dugometražnog igranog filma. Takođe, simuliran je princip rada filmskog marketa s posebnim fokusom na poziciju mladih i neafirmisanih stvaralaca koji razvijaju svoj scenario, dok su studenti bili u prilici da saznaju i brojne druge aspekte ove veoma kompleksne faze u stvaranju filmskog djela.

Ilija Subotić, predstavnik Ministarstva kulture, izrazio je zadovoljstvo zbog činjenice da se već treću godinu tokom FFHN-MFF, pod pokroviteljstvom potprograma MEDIA EU, organizuju događaji kojima se doprinosi jačanju komplementarnih djelatnosti crnogorske kinematografije, što u kontekstu ukupnih procesa revitalizacije domaćeg filmskog sektora predstavlja jedan od najvažnijih prioriteta.

Radionicu je organizovalo Ministarstvo kulture u okviru godišnjeg programa rada Deska za Kreativnu Evropu.

Foto: Ministarstvo kulture/FFHN-MFF