EVROPSKI FILMSKI FORUM I MEDIA NA 72. MEĐUNARODNOM FILMSKOM FESTIVALU U KANU

Potprogram MEDIA Kreativne Evrope i ove godine je organizovao Evropski filmski forum, u okviru Međunarodnog filmskog festivala u Kanu. 

Ovog puta u fokusu su bili evropski talenti u audio-vizuelnoj industriji, a tema je bila osnaživanje njihovih kreativnih potencijala. Forum je održan 20. maja u prostoru Salon des Ambassadeurs.

Forum je otvorio pitanja i diskusiju u vezi sa aktuelnim izazovima i mogućnostima za evropske talente iz sektora – rad u međunarodnim okvirima, promocija, povezivanje sa međunarodnom publikom, ali i samo okruženje i atmosfer u kojoj se danas razvijaju kreativni potencijali talenata.

Forum je otvoren uvodnom riječi visokih predstavnika Evropske komisije, a započeo razgovorom sa renomiranim evropskim filmskim autorima. Prvi panel za temu je imao razvoj evropskog talenta, drugi učenje talenata neophodnim vještinama, nakon čega je zatvoren završnom riječi i zaključcima.

Pored Fouma, MEDIA program je i ove godine svakodnevno prisutan – MEDIA štand u okviru marketa (Le Marché du Film) je otvoren i ispunjen brojnim programima, sastancima i drugim aktivnostima koje promovišu i jačaju njegovo djelovanje u gotovo svim zemljama Evrope. Od 17. do 22. maja održavaju se prezentacije kojie su tematski upravljene na trendove audiovizuelne industrije.

Tokom festivala su takođe organizovani programi i sastanci predstavnika potprograma MEDIA Kreativne Evrope, kao i niz drugih okupljanja, kojima prisustvuju i predstavnici MEDIA Deska Crne Gore.

Program European Film Foruma možete preuzeti ovdje.