Ministarstvo kulture i Desk za Kreativnu Evropu organizovali su juče u EU Info centru u Podgorici Info dan posvećen programu Kreativna Evropa. Na događaju su predstavljeni osnovni ciljevi i prioriteti programa i konkursi koji će biti objavljeni do kraja trajanja aktuelne finansijske perspektive (2014-2020).

Evropska agencija za kulturu, obrazovanje i audiovizuelnu djelatnost (EACEA) objavila je konkurs za projekte književnog prevodilaštva u okviru programa Kreativna Evropa, potprogram Kultura.

Ministarstvo kulture i Desk za Kreativnu Evropu organizuju Info dan posvećen EU programu Kreativna Evropa, koji će biti održan u Gradskoj kući u Nikšiću, u četvrtak 6. jula sa početkom u 11 časova.

U okviru potprograma Kultura, objavljen je poziv za podnošenje aplikacija u odnosu na konkurs Evropske platforme. Prihvatljivi aplikanti su platforme koje čine koordinaciono tijelo i još najmanje 10 partnerskih organizacija, koje su aktivne u kreativnom i kulturnom sektoru.

Ministarstvo kulture organizovalo je 25. septembra 2015. godine Info dan i radionicu „Kreativna Evropa – Evropski projekti saradnje“ u Domu kulture u Baru, u saradnji sa Centrom za kulturu i Opštinom Bar.