Rok za dostavljanje projektnih prijedloga namijenjenih jačanju saradnje u kulturnom i kreativnom sektoru u zemljama Zapadnog Balkana produžen je do 31. marta 2020. godine u 17 časova.

Podsjećamo da je ovaj konkurs namijenjen institucijama i organizacijama koje pripadaju jednoj od sljedećih kategorija:

- organizacije ili udruženja koja djeluju u oblasti kulturnih i kreativnih industrija (osim audio-vizuelnog sektora);

- nacionalni savjeti koji se bave kulturnim i kreativnim industrijama (osim AV sektora);

- javne ustanove na lokalnom, regionalnom ili centralnom nivou koje se bave kulturnim i kreativnim industrijama (osim AV sektora).

 

Potencijalni aplikanti moraju biti osnovani u nekoj od zemalja članica Evropske unije i Zapadnog Balkana (Albanija, Bosna i Hercegovina, Kosovo, Sjeverna Makedonija, Srbija i Crna Gora). Za prijavu projekta je neophodno najmanje pet partnera, pri čemu su najmanje dva iz zemalja članica EU i najmanje dva iz zemalja Zapadnog Balkana. Fizička lica nemaju pravo učešća.

 

Minimalni iznos granta za predložene projekte je 100.000 eura, a maksimalni 500.000 eura, pri čemu je iznos sufinansiranja EU do 85%.

 

Više informacija o pozivu možete pronaći na ovom linku ili kontaktirati Desk za Kreativnu Evropu na email adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.