RADIONICA MEDIA PROGRAMA SA TAMAROM KOTEVSKOM

Druga radionica koju organizuje MEDIA Desk Crne Gore, održaće se u srijedu, 5. juna u 14:30h, u prostorijama Fondacije Petar II Petrović Njegoš. Radionicu vodi mlada rediteljka Tamara Kotevska iz Republike Sjeverne Makedonije, koja će iz govoriti o razvojnom putu mladog autora dokumentarnih filmova i izazovima sa kojima se ona, kao mlada rediteljka, suočava danas.

Druga MEDIA radionica rezultat je saradnje sa Circle – Women Doc Accelerator programom i Underhill Festivalom.  

CIRCLE je program koji okuplja autorke i producentkinje dokumentarnih filmova iz zemalja Jugoistočne Evrope, koje će uz saradnju sa renomiranim mentorkama imati priliku da razvijaju projekte koji imaju međunarodni potencijal.   

Osim za učesnice programa CIRCLE, radionica je otvorena za filmske radnike koji se bave dokumentarnim filmom ili su zainteresovani za ove teme.

Cilj saradnje MEDIA Deska Crne Gore sa CIRCLE programom i Underhill Festivalom je ukazivanje na važnost razvijanja i konstantnog unaprjeđivanja rada na dokumentarnom filmu kod nas.

Tamara Kotevska je rođena u Prilepu, 1993. Diplomirala filmsku režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Skoplju. Ima višegodišnje iskustvo u snimanju dokumentarnih i igranih filmova kao reditelj frilenser. Dobitnica je brojnih nagrada i priznanja na međunarodnom nivou u oblasti dokumentarnog filma. Živi i radi u Skoplju.

Potprogram MEDIA, u kojem Crna Gora učestvuje od 2015. godine, namijenjen je pružanju finansijske podrške razvoju, distribuciji i promociji evropskih filmova, kao i audiovizuelnoj industriji.

U narednom periodu biće organizovano još nekoliko radionica i seminara, sa ciljem informisanja i podsticanja audiovizuelnog sektora na korišćenje mogućnosti koje pruža MEDIA Program Kreativne Evrope.