U PODGORICI ODRŽAN INFO DAN PROGRAMA KREATIVNA EVROPA

Ministarstvo kulture i Desk za Kreativnu Evropu organizovali su juče u EU Info centru u Podgorici Info dan posvećen programu Kreativna Evropa. Na događaju su predstavljeni osnovni ciljevi i prioriteti programa i konkursi koji će biti objavljeni do kraja trajanja aktuelne finansijske perspektive (2014-2020).

Poseban dio Info dana bio je posvećen pozivu za dostavljanje prijedloga projekata u okviru konkursa za evropske projekte saradnje, koji je trenutno u toku. Bilo je riječi o uslovima i načinima na koje se crnogorske institucije i organizacije koje se bave kulturnom i kreativnom djelatnošću mogu prijaviti. Naglašeno je da je poziv namijenjen institucijama i organizacijama koje su kao pravna lica aktivne u kulturnom i kreativnom sektoru, te da fizička lica ne mogu učestvovati na ovom konkursu. Predloženi projekti moraju biti u skladu sa osnovnim prioritetima konkursa, a mogu biti prijavljeni u okviru dvije kategorije:

– manji projekti saradnje (traženi iznos granta nije veći od 200.000 eura, što predstavlja 60% prihvatljivog budžeta; projekat podrazumijeva glavnog partnera i dva projektna partnera);

– veći projekti saradnje (traženi iznos granta nije veći od 2.000.000 eura, što je 50% ukupnog budžeta; projekat podrazumijeva glavnog partnera i pet projektnih partnera).

Rok za dostavljanje prijedloga je 11.12.2018. godine u 12 časova, a svi zainteresovani više informacija mogu pronaći na sajtu Deska za Kreativnu Evropu www.kreativnaevropa.me